marți, 17 iunie 2008

Ascultand vocea lui Dumnezeu

“BUSOLA” TA SPRITUALĂ


În interiorul fiecărui creştin esteo busolă – o forţă interioară – pusă acolo de Dumnezeu, aşteptând să fie descoperită şi folosită spre gloria Lui. Când înveţi să utilizezi această valoroasă resursă vei descoperi că vei putea “naviga” prin perioadele furtunoase ale vieţii.
Duhul Sfânt vrea să te călăuzească, să te conducă şi să vorbească cu tine. Şi cănd vei învăţa să deosebeşti vocea Lui şi să-L asculţi, El te va conduce la oamenii potriviţi, locurile potrivite şi planul potrivit.

OAMENII POTRIVIŢI

Dacă asculţi vocea greşită vei face alegeri greşite.
Dacă ai relaţii nepotrivite şi prieteni nepotriviţi, niciodată nu vei ajunge la destinaţia potrivită.
Este atât de simplu dar atât de important.
Timpul tău trece şi atunci când rămâi în relaţii toxice care te seacă de energie şi te trimit pe căi greşite, vei rămâne blocat în furtunile vieţii. Oamenii trec prin furtuni de multe ori nu din cauza a ceea ce au făcut ci din cauza persoanelor cu care se asociază. Iona este un exemplu: marinarii cu care era el nu făcuseră nimic rău în aparenţă, dar din cauza asocierii lor cu Iona – cineva care era în afara voii lui Dumnezeu – s-au trezit într-o furtună. Când au realizat ce s-a întâmplat, s-au temut şi i-au spus lui Iona: ” Pentru ce ai făcut lucrul acesta?” Iona 1:10. Iona era problema. El era cauza pentru care marinarii erau în furtună. El le-a spus să-l arunce din barcă (Iona 1:15).
Este un exemplu extrem dar lecţia rămâne: poţi fi blocat în furtună şi incapabil să discerni sau să urmezi vocea lui Dumnezeu în viaţa ta pentru că ai în jurul tău persoane nepotrivite.
Biblia ne spune la 1 Corinteni 14:33 că Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii. El doreşte să te conducă dincolo de furtună.
Pot să iasă lucruri bune din relaţiile tale cu oamenii. Nu-ţi vei implini destinul până nu vei întâlni oameni potriviţi. Apostolul Pavel este un exemplu strălucit. Dumnezeu a trimis oameni potriviţi în viaţa lui (Fapte 9:17-18). Dumnezeu poate avea o chemare minunată pentru viaţa ta, dar nu vei ajunge acolo de unul singur. Întotdeauna Dumnezeu va folosi oameni ca Anania în viaţa ta care să te ajute să scapi de solzii de pe ochi şi să-ţi dea o vedere mai bună. Dumnezeu l-a folosit pe marele Barnaba ca pe un pod şi ca pe un deschizător de uşi pentru Pavel. Iar prietenul lui Pavel, Tit a fost o constantă încurajare.
Când eşti atent la oameni aşa cum Pavel a fost la Anania, Barnaba şi Tit, Dumnezeu te va conecta la persoanele potrivite care te vor ajuta să vezi mai clar, vor deschide uşi pentru tine şi vor aduce încurajarea în viaţa ta.
Ilie a fost persoana pentru Elisei. Ilie l-a ajuta pe mai tânărul Elisei să ajungă unde nu ar fi putut ajunge de unul singur.
Pe cine a adus Dumnezeu în viaţa ta ca să te ajute să intri într-o nouă etapă? Dumnezeu are oameni noi şi relaţii noi pregătite pemtru tine care să te ajute, să te conducă şi să-ţi arate lucruri pe care tu nu le poţi vedea. Dar trebuie să fi atent la oamenii pe care Dumnezeu îi aşează în viaţa ta.

LOCURILE POTRIVITE

Scriptura declară la Fapte 17:26 : ”El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului, le-a aşezat anumite vremi şi a pus anumite hotare locuinţei lor.”
Acest verset ne spune trei lucruri:
1. Toate naţiunile au acelaşi sânge: al lui Adam;
2. Domnul trimite timpuri pentru fiecare lucru, pentru fiecare scop;
3. Domnul are “hotare” sau locuri pentru a ne binecuvânta destinul.
Dacă nu te afli la locul potrivit, la timpul potrivit, poţi să-ţi ratezi destinul. O poveste asemănătoare găsim la 2 Regi 2:9-11. Ilie a spus că trebuie să se afle într-un anume loc, la un anume moment ca să aştepte dubla binecuvântare menită să vină asupra lui. El ştia despre ce vorbeşte. Ştia ce înseamnă să fi la locul potrivit, la momentul potrivit. Mai devreme, când Dumnezeu îi spusese: “vei bea apă din pârâu şi am poruncit corbilor să te hrănească”, el s-a dus acolo imediat (1 Regi 17:4). Când pârâul a secat i s-a spus să meargă la văduvă şi ea îl va hrăni.
Binecuvântările nu vor veni peste tine până când nu vei implica efort personal. Cred în acest principiu pentru viaţa mea. Când am slujit altora m-am aflat în locul potrivit. Am dăruit altora şi am pus sămânţa în vieţile lor aşteptând ca Dumnezeu să-mi arate ce vrea să facă în viaţa mea.
Dumnezeu are un loc pentru tine. Dacă nu ai experimenat încă “provizii” supranaturale, poate este timpul să cauţi locul în care Dumnezeu vrea să fi.
Psalmistul ne spune: “Domnul întăreşte paşii omului, când Îi place calea lui” (Ps. 37:23). Domnul vrea
să-ţi întărească paşii şi să te aducă în locul perfect în care El să te poată aproviziona cu binecuvântări cereşti, supranaturale.

PLANUL POTRIVIT

De câte ori Dumnezeu face o minune în Biblie, ea este legată de un plan şi de un set de instrucţiuni. Nimeni nu primeşte un miracol fără un plan.
Lui Iosua i s-a spus să mărşăluiască într-un mod specific cu copiii lui Israel în jurul zidurilor Ierihonului. Când Naaman, căpitanul oştirii regelui Siriei, a trebuit să fie vindecat de lepră, Elisei i-a spus să meargă la Iordan şi să se scalde de şapte ori. Naaman a urmat instrucţiunile întocmai (2 Regi 5:14).
Dumnezeu are un plan pentru viaţa ta. El vrea să aducă minuni în viaţa ta. Ieremia 29:11 spune: “Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” Tu nu eşti un accident. Nu contează care a fost trecutul tău, Dumnezeu are un plan cu viaţa ta. Doreşti să cauţi şi să urmezi instrucţiunile care te vor conduce la planul cel bun?

PLANUL LUI DUMNEZEU PENTRU VIAŢA TA

Cred că Dumnezeu va trimite oamenii potriviţi în viaţa ta ca să te aşeze la locul potrivit pentru a-ţi revela planul potrivit pentru tine. Probabil ai întrebat: “Doamne, Tu oare chiar ai un plan pentru viaţa mea?”.
Poţi să-l găseşti, poţi să-l cunoşti. Dumnezeu îţi va descoperi persoanele potrivite, locul potrivit şi planul potrivit. Mă rog ca Domnul să-ţi dea o viziune nouă, pe măsură ce El îţi va descoperi voia Sa tot mai mult şi mai clar ca niciodată.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...