marți, 2 martie 2021

Seria ”Împrospătează-ți viziunea”. Partea a II-a. Ceva nou, care e gata să se întâmple pentru prietenii lui Dumnezeu

 Trăim timpuri interesante. Timpuri în care versetele din Isaia 43 ”Iată, voi face ceva nou și-i gata să se întâmple. Să nu-l cunoașteți voi oare? Voi face un drum prin pustie și râuri în locuri secetoase. Nu vă mai gândiți la ce a fost mai înainte și nu vă mai uitați la cele vechi!” (versetele 19 și 18) - par extrem de relevante și actuale. Când totul pare pierdut, mort, uscat, fără viață, Dumnezeu restaurează, învie, recuperează pentru noi. Ceva nou este pe cale să se întâmple!

Dumnezeu a descris relația Sa cu Avraam: „Avraam, prietenul Meu” (Isaia 41:8). La fel şi Noul Testament ne spune: „Avraam a crezut pe Dumnezeu…şi el a fost numit „prietenul lui Dumnezeu” (Iacov 2:23). Isus Își numește ucenicii prieteni. Faptul că Dumnezeu i-a numit pe acești oameni prietenii Săi, pare ceva dincolo de înțelegerea omenească, dar cu cât mai mult ne apropiem de Cristos, cu atât mai mare devine dorința noastră de a trăi plenar în prezența Sa, ca să înțelegem gândurile Lui și planurile Lui cu privire la noi. Avram a fost un om ocupat, avea multe responsabilități și o familie mare. Dar, în ciuda tuturor acestor lucruri, Avram a găsit timp pentru relația cu Dumnezeu, El a fost o prioritate pentru Avram.

Cunoști tu gândurile lui Dumnezeu pentru tine? Ieremia 29:11 spune că ”Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi’, zice Domnul, ‘gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” Proorocii lui Dumnezeu din vechime au avut o relație specială cu Dumnezeu. Prin Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, ei primeau instrucțiuni și revelații directe, pe care le dădeau mai departe poporului. Azi trăim vremuri de har, în care fiecare creștin născut din nou are Duhul Sfânt și capacitatea de a auzi direct de la Dumnezeu planurile Lui cu privire la viața noastră. În epistola după Iacov găsim scris: ”Nu aveți pentru că nu cereți” (Iacov 4:2). Odată cu nașterea din nou, creștinul primește în inima lui și viziunea de la Dumnezeu pentru viața nouă pe care a primit-o. Te rogi tu pentru lucrurile pe care ți le dorești în viață? Știi care este viziunea pe care ți-a dat-o Dumnezeu? Care sunt planurile Lui pentru viața ta, știi? Osea 4:6 spune ”Poporul Meu piere din lipsă de cunoștință.”

 Înțelepciunea lumii este contrară înțelepciunii lui Dumnezeu. Dacă citim cu atenție capitolul 2 din prima epistolă către Corinteni, aflăm că lucrurile lui Dumnezeu pot fi cunoscute numai prin Duhul lui Dumnezeu. Dar atunci când, asemeni profeților din vechime, cunoaștem lucrurile lui Dumnezeu de la El, Dumnezeu va face imposibilul posibil. ”Totuși ceea ce propovăduim noi printre cei desăvârșiți este o înțelepciune, dar nu a veacului acestuia, nici a fruntașilor veacului acestuia, care vor fi nimiciți. Noi propovăduim înțelepciunea lui Dumnezeu, cea tainică şi ținută ascunsă, pe care o rânduise Dumnezeu, spre slava noastră, mai înainte de veci, şi pe care n-a cunoscut-o niciunul din fruntașii veacului acestuia; căci, dacă ar fi cunoscut-o, n-ar fi răstignit pe Domnul slavei. Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.” Nouă însă Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Său. Căci Duhul cercetează totul, chiar şi lucrurile adânci ale lui Dumnezeu. În adevăr, cine dintre oameni cunoaște lucrurile omului, afară de duhul omului, care este în el? Tot așa, nimeni nu cunoaște lucrurile lui Dumnezeu afară de Duhul lui Dumnezeu. Şi noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca să putem cunoaște lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Său.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...