Anunţ!

Asociația noastră începe următoarele cursuri/grupe:
- cu adolescente, având tema: "Ce trebuie să ştie o fată" (iar în cadrul grupului se vor discuta probleme ale adolescenţei, chestiuni care ţin de igiena personală, bunele maniere, etc.)
- cu femei (unde se vor discuta probleme de cuplu, de creşterea copiilor, etc.)
- grup de părtăşie cu familii (cupluri)
- club de lectură creştină şi nu numai
- curs de croitorie
- ocultismul şi pericolul pe care îl reprezintă
Specificăm: întâlnirile sunt săpatămânale. Cursurile sunt gratuite, se desfăşoară la domiciliul nostru (în Hunedoara) şi vă rugăm să ne contactaţi la adresa: elena_reinerth7@yahoo.com
Vă aşteptăm cu mult drag!

DONEAZĂ 2%/ Donate

Datele noastre sunt:
Asociaţia Creştin Umanitară Flacăra Speranţei, cod fiscal 23898629, cont bancar RO32BTRL06301201P92687XX, Banca Transilvania.
Our datas: bank account RO32BTRL06301201P92687XX Tansilvania Bank.

miercuri, 29 septembrie 2010

Testul maturităţii este caracterul


Iacov 1:22
Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri.

Iacov ne spune că este autoînşelare să nu împlinim ceea ce ne învaţă Cuvântul lui Dumnezeu. Noi credem că dobândirea de cunoştinţe ne face automat maturi. Dar testul maturităţii nu este cunoştinţa. Este caracterul. O mulţime de oameni au cunoştinţe biblice uriaşe, dar sunt pitici spiritual vorbind.
Avem nevoie să punem Cuvântul lui Dumnezeu în practică. Avem nevoie să-l aplicăm continuu în vieţile noastre.
De fapt, cunoaşterea implică o creştere a responsabilităţii. Cu cât ştim mai mult, cu atât ni se va cere socoteală mai mult. Atunci, ce trebuie să fac cu ceea ce ştiu? Isus a spus: „Cui i s-a dat mult, i se va cere mult; şi cui i s-a încredinţat mult, i se va cere mai mult.” Luca 12:48.
În Matei 7 Isus ne spune povestea constructorului înţelept şi a celui nebun. El spune că nebunul construieşte pe nisip. Acela este ca cineva care aude Cuvântul lui Dumnezeu dar nu face ce i se cere. Înţeleptul este cel care aude Cuvântul şi apoi face o încercare sinceră de a-l aplica în viaţa lui.
Isus spune în Ioan 13:17: „Dacă ştiţi aceste lucruri, ferice de voi, dacă le faceţi.” Cred că cea mai simplă definiţie a maturităţii este de a fi un împlinitor al Cuvântului. Faci ceea ce Biblia îţi spune. Nu trebuie numai să citim ci să şi împlinim ceea ce am citit.
Fiecare dintre noi ştie mult mai mult decât poate pune în practică. Nu este nevoie să ştim mai mult, deja ştim destul. Avem nevoie să începem să punem în practică ce ştim, să fim împlinitori ai Cuvântului. 

Copyright © 2010 Rick Warren. All right reserved. Used by permission.

2 comentarii:

Anonim spunea...

din ce carte e citatul?

elena spunea...

Claudiu, nu este dintr-o carte, este din devotionalul lui. Ai acolo link.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...