marți, 17 iunie 2008

CIRCUMSTANŢELE NU POT OPRI BINECUVÂNTĂRILE

Şi dacã sunteţi ai lui Hristos, sunteţi sãmânţa lui Avraam, moştenitori prin fãgãduinţã.
Gal. 3:29

Odată, pe când era foamete în ţară, Isaac s-a gândit să se mute în Egipt, ca să scape. Domnul i-a apărut şi i-a zis: „Domnul i S-a arãtat, şi i-a zis: Nu te pogorâ în Egipt! Rãmâi în ţara în care îţi voi spune. Locuieşte ca strãin în ţara aceasta; Eu voi fi cu tine, şi te voi binecuvînta; cãci toate ţinuturile acestea ţi le voi da ţie şi seminţei tale, şi voi ţinea jurământul pe care L-am făcut tatălui tău Avraam.” Gen. 26:2-3
Ţine mine, foametea pe atunci era tot aşa de oribilă ca şi astăzi. Sunt sigură că este exact ca-n fotografiile acelea în care burţile copilaşilor sunt umflate de înfometare şi mânuţele şi picioruşele sunt doar cu puţin mai mult decât piele şi oase. Şi totuşi, în mijlocul acestor lucruri, Isaac „a fãcut sãmãnãturi în ţara aceea, şi a strâns rod însutit în anul acela; cãci Domnul l-a binecuvîntat.” (vers. 12)
Vreau să ştii ce poate face binecuvântarea primită de Avraam. Îţi poate da posibilitatea să prosperi indiferent de ce se întâmplă în jurul tău. Te poate ajuta să creşti în perioade de recesiune, de depresii economice sau alte calamităţi economice pe care diavolul le-ar putea visa.
Dacă eşti sămânţa lui Avraam - şi eşti dacă eşti născut din nou – nu ar trebui să te îngrijorezi de asemenea lucruri. Nu eşti dependent de ciclurile economice şi nici de domeniile naturale.
Nu eşti dependent de ceea ce are rezerva federală. Eşti dependent doar de legământul cu Atotputernicul Dumnezeu – şi asta nu se schimbă niciodată! El niciodată nu schimbă Cuvântul care iese din gura Lui şi El a spus că tu eşti binecuvântat.
Încă odată, El a spus că tu eşti binecuvântat! Asta înseamnă că corporaţia sau compania unde lucrezi tu sunt binecuvântate numai din cauză că tu eşti acolo.
„Nu ştiu asta, ai putea să spui, sunt doar un lucrător oarecare al bisericii, iar compania unde lucrez este plină de căldură”. Şi ce? În Geneza 41 ni se spune că nepotul lui Avraam, Iosif, a început ca sclav în naţiunea fără Dumnezeu a Egiptului. Pentru că era sămânţa lui Avraam –exact ca şi tine – el a sfârşit prin a salva o naţiune întreagă de la a fi distrusă de foamete. Nu doar atât, el a ajuns cel mai puternic om din Egipt, după faraon însuşi. Întreaga naţiune a fost binecuvântată pentru că Iosif avea un legământ cu Dumnezeu.
Tu ai fost re-creat să trăieşti deasupra circumstanţelor acestei lumi – nu în supunere faţă de ele. Stai în picioare. Eliberează-ţi credinţa. pune Cuvântul pe primul loc în viaţa ta. Pune-ţi numele în promisiunile din Biblie care vorbesc despre circumstanţele prin care treci. Adevărul este că ele nu pot să oprească binecuvântările lui Dumnezeu.
Vorbeşte Cuvântul : sunt al lui Cristos, de aceea sunt sămânţa lui Avraam şi moştenitor, conform promisiunii. (Gal. 3:29)

Pentru studiu: Geneza 41
De citit zilnic: Ezec. 34:35 Ps. 110

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...