marți, 17 iunie 2008

HAI SĂ NE ÎNVOIM

Mat. 18:18,19 „Adevărat vă spun, că orice veţi lega pe pământ, va fi legat în cer; şi orice veţi dezlega pe pământ, va fi dezlegat în cer. Vă mai spun iarăşi, că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu care este în ceruri.”

Creştinii au o mare responsabilitate pe pământ. Nu are importanţă cât de departe vrem noi să stăm de toate astea, El ne-a stabilit partea noastră în joc. A pus în noi abilitatea pe care o are El de a interveni în vieţile oamenilor şi noi avem responsabilitatea de a folosi această autoritate în folosul lor.
Observaţi că Dumnezeu i-a dat omului autoritatea să lege şi să dezlege. Nu spune „Dumnezeu va lega…. „ ci spune „voi veţi lega…. „.
Cuvântul a lega înseamnă a paraliza, a întrerupe un curs. Puteţi opri cursul lucrurilor prin folosirea gurii voastre, pentru că atunci va fi oprit ceea ce voi vreţi să legaţi. Dimpotrivă, dacă voi nu legaţi, nici cerul nu va lega nimic.
De asemenea, dacă nu staţi în autoritatea care aţi primit-o, degeaba vă veţi gândi că Dumnezeu vă va trimite ajutor, pentru că El aşteaptă ca voi să I-o cereţi. Următorul lucru pe care-l spune Isus este „ce veţi dezlega pe pământ, va fi dezlegat în ceruri”.
Cuvântul dezlegare înseamnă ruperea legăturilor. Orice legături veţi rupe, ele vor fi rupte în ceruri. Matei spune că atunci când doi dintre voi se învoiesc în legătură cu ceva, puterea lui Dumnezeu vine acolo. Cereţi în Numele lui Isus. Numele este cheia acţiunii în domeniul vostru de autoritate.
De ce a atras Isus atenţia asupra faptului că doi sunt mai buni ca unul, chiar dacă şi acel unul are deja autoritate? A spus asta pentru că este important ca cei doi să fie de acord.
Biblia amplificată spune: „dacă doi dintre voi se pun de acord pe pământ (armonizează împreună, fac o simfonie împreună)….. „
De exemplu, când o orchestră îşi încălzeşte instrumentele, fiecare instrument cântă propriul lui sunet. Alămurile, instrumentele cu coarde, percuţia, instrumentele de suflat, cântă toate tipurile de sunete. Dar când dirijorul începe şi îşi ridică braţele, toţi încep să cânte după acelaşi portativ. Toţi vin împreună, în armonie.
Dorinţa lui Dumnezeu este ca noi să ne armonizăm în Trupul lui Cristos. Putem să umblăm în armonie atunci când umblăm în dragoste unii pentru alţii. Deşi suntem diferiţi,putem veni împreună să acţionăm conform Cuvântului lui Dumnezeu în relaţiile unii cu alţii, aşa încât să cântăm după acelaşi portativ.
Când dobândim acest tip de acord, atunci nimic nu este imposibil pentru noi. Atunci ne putem ruga pentru oameni care sunt în necaz şi putem să-i vedem eliberaţi.

Amos 3:3 1Ioan 5:8

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...