marți, 17 iunie 2008

ÎNAINTE SAU ÎNAPOI?

De aceea, cu atît mai mult trebuie sã ne ţinem de lucrurile pe care le-am auzit, ca sã nu fim depãrtaţi de ele.
Evrei 2:1

Ni se întâmplă tuturor. Punem puţin din Cuvântul lui Dumnezeu sub „centura” noastră spirituală. Avem câteva victorii. Viaţa noastră merge excelent pentru prima dată, după multă vreme. Apoi, dintr-odată, alunecăm înapoi şi totul se prăbuşeşte. Ne trezim în situaţia de a lua totul de la capăt, din nou.
Asta s-a întâmplat şi cu oamenii despre care au scris în cartea evreilor. Au făcut aşa un mare progres spiritual încât ar fi trebuit să fie deja învăţători. Apoi au alunecat aşa de tare înapoi încât au avut din nou nevoie de hrană pentru bebeluşi. (Evrei 5:12)
Ce a cauzat căderea lor? Au lăsat ca alte lucruri să intervină în calea credinţei lor. Au lăsat să le scape promisiunile lui Dumnezeu, aşa că au alunecat şi ei.
Asta se întâmplă multor credincioşi în ultimii căţiva ani.
“Frate Copeland, spun ei, suntem sătui de chestiile legate de credinţă.” Sau “nu avem timp să petrecem atâta vreme cu studierea Cuvântului”.
Şi-au întors atenţia de la promisiunile Domnului. Nu înseamnă că nu le mai cred deloc. Doar că-şi concentrează atenţia asupra altor lucruri. Lasă ca nivelul cunoaşterii din Cuvânt să scadă şi când nivelul cunoşterii căzut egalează nivelul credinţei scăzute, imediat încep să sufere înfrângeri în zone în care odată erau biruitori.
Nu lăsa să ţi se întâmple şi ţie aşa ceva. Atunci când lucrurile merg bine, nu te mulţumi doar să urmezi cursul evenimentelor, ci sapă mai adânc în ceea ce Dumnezeu are pentru tine. Dă mai multă atenţie, cu seriozitate, Cuvântului lui Dumnezeu. Concentrează-te pe mersul înainte, pe a deveni atât de puternic spiritual, astfel încât să nu ieşi numai în întâmpinarea propriilor tale nevoi, ci mai ales a celorlalţi.
Ţine minte: nivel scăzut în Cuvânt= nivel scăzut în credinţă= alunecare.
Nu fii atât de ocupat să te bucuri de victoria zilei de azi pentru ca să nu sfârşeşti ziua de mâine cu un eşec. Uită-te la lucrurile pe care le-ai învăţat. Dă-i Cuvântului mai mult din atenţia ta, nu mai puţin. Continuâ să mergi din credinţă în credinţă. În loc să încerce să te încurce, Satan şi banda lui vor striga:”O, nu, acest credincios vine după noi iar!”

Versete de studiat
Evrei 5:11-14
6: 1-12

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...